Concepten

Buurtstalling Den Haag, de plaats waar stalling en fiets elkaar ontmoeten!

In grote oudere steden is het lastig om fietsen, scooters en motoren te stallen. In de oude vooroorlogse wijken zijn weinig tot geen opties om tweewielers te stallen. Met een ontmoedigingsbeleid voor auto's in de stad jaag je de automobilist de auto uit. Doe er een crisis bij en je snapt dat er steeds meer fietsen gebruikt gaan worden.

In die genoemde wijken zijn zo hier en daar stallingplaatsen. Soms verstopt, soms duidelijk aanwezig. Een bestaande website bracht de huidige stallingplaatsen in beeld. Maar er werd te weinig gebruikt gemaakt van de mogelijkheden. Via de SBOB hebben wij de opdracht van de Gemeente Den Haag gekregen om een goede actieve website te ontwikkelen waarop stallinghouders en fietsers elkaar kunnen vinden.

Met subsidie van de Gemeente Den Haag

In samenspraak met stallinghouders van de SBOB werd er een nieuwe website ontwikkeld, die niet alleen voorziet in adressen van stallingen, maar ook stallinghouders veel meer mogelijkheden geeft om hun diensten aan te bieden. Fietsers kunnen alle informatie op de website vinden en zich aanmelden voor een stallingsplaats of zich op de wachtlijst laten plaatsen.

Inmiddels draait de website www.buurtstallingdenhaag.nl en komen er wekelijks meer aanmeldingen van stallinghouders en stallingzoekers. Voor andere plaatsen in Nederland liggen er al plannen.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp?
Neem dan direct contact op met Henk Oosterhuis of bel hem direct 070 - 40 40 408

Onze referenties